سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از اجرای مفاد سند استانی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط و بررسی اهداف پیش بینی شده در استان خبر داد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از اجرای مفاد سند استانی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط و بررسی اهداف پیش بینی شده در استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد،دکتر محمد غلامنژاد، در نشست کمیته سند استانی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط با بیان اینکه سلامت یک مقوله چند وجهی است گفت: سبک زندگی ماشینی عامل بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و عروقی است و این نوع سبک زندگی سلامت جامعه را تهدید میکند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان، با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی،همه به سبک زندگی شهرنشینی باز میگردد، گفت: سند بیماریهای غیرواگیر در استان بصورت ویژه توسط شورای عالی سیاست گذاری دانشگاه پیگیری میشود.
در ادامه دکتر محمدمهدی بانشی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: دخانیات، عدم فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و مصرف الکل چهار عامل عمده و مشترک بیماریهای غیر واگیر هستند.
وی تصریح کرد: کرونا باعث شد از پیگیری اهداف سند بیماریهای غیرواگیر غافل شویم اما با فروکش کردن این بیماری با همکاری مجموعه ادارات در استان،اهداف ۵ سال آینده سند در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی افزود: پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر از جمله اهداف کلی سند بیماریهای غیرواگیر است.
دکتر بانشی عنوان کرد: کاهش ۲۵ درصدی خطر مرگهای زودرس بیماریهای غیرواگیر از اهداف این سند است که برای کاهش خطر مرگهای زودرس کاهش ۲۵ درصدی پرفشاری خون که جزء عوامل خطر ساز است باید در دستور کار قرار گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رییس مرکز بهداشت استان، بیان کرد: جلوگیری از افزایش چاقی و دیابت، کاهش ۲۰ درصدی فعالیت بدنی ناکافی، کاهش ۳۰ درصدی مصرف نمک، پیشگیری از بیماری قلبی و عروقی، دسترسی ۱۰۰ درصدی جامعه به دارو، کاهش ۱۰ درصدی مصرف الکل، کاهش ۳۰ درصدی استعمال دخانیات و حذف اسیدهای ترانس در روغنهای خوراکی و غذایی، کاهش ۲۰ درصدی مرگ ناشی از سوانح و حوادث از جمله اهداف سند بیماریهای غیرواگیر است.
دکتر بانشی، در پایان با اشاره به اینکه کاهش مصرف مواد مخدر و توجه به بیماریهای روحی و روانی در سند مورد توجه باشد، خاطرنشان کرد: حوزه بهداشت از شورای سلامت غافل نشود.
سید عابد توفیقیان کارشناس سند بیماریهای غیرواگیر، گفت:تحلیل شاخصهای ۵ سال گذشته اهداف سند، نشان میدهد، که استان ما شرایط خوبی در خصوص پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر ندارد.
وی اضافه کرد: نتایج به دست آمده در طرح کشوری استپس؛پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر( رویکرد گام به گام):افزایش بیماران فشارخونی از ۱۹ به ۲۷ درصد، دیابتی از ۴ به ۹درصد. سید عابد توفیقیان، در پایان بیان کرد:مصرف بالای الکل و دخانیات،آسیب در اثر سوانح و حوادث،عدم رعایت نکات ایمنی در حین رانندگی
افزایش مصرف نمک و روغن های جامد،کاهش مصرف میوه و سبزی و... را نشان میدهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: لازم است که اهداف سند بصورت ویژه پیگیری شود تا در ۴ سال باقیمانده،بتوانیم حداقل به برخی از اهداف پیش بینی شده در سند استانی بیماریهای غیر واگیر دست پیدا کنیم.
ارسال خبر، سید حسین رازیان